Just another WordPress site

Aktiv efterårsferie med børnene: 5 gode forslag

Efteråret er over os, hvilket for mange betyder hyggetimer indendørs med tæpper, kakao og en lang række film. Især efterårsferien kan for en del børnefamilier komme til at dreje sig om hygge og afslapning indenfor, så børnene er ved at eksplodere af krudt, og ulvetimen for alvor er et mareridt. Derfor gælder det for mange familier om at tage gummistøvlerne på og begive sig ud i det friske efterårsvejr, hvor det nemt kan lade sig gøre at aktivere hele familien. Hermed kan I om aftenen roligt sætte filmen på og lægge benene op til en god familiefilm. I det følgende får du fem forslag til, hvilke aktiviteter du kan lave sammen med din familie i den kommende efterårsferie.

Gå en skovtur

De danske skove emmer af en fantastisk stemning hvert efterår, hvor smukke brune nuancer findes, hvor end I går. Ligger der end skov i nærheden af jeres hjem, kan I endda hurtigt komme afsted om morgenen, efter at børnene har fået morgenmad. Bor I på den anden side i en større by, er det en perfekt idé at lave en udflugt til den nærmeste skov. Her kan I desuden gå på kastanjejagt, eftersom børn aldrig bliver trætte af kastanjernes flotte farve og glatte overflade. Når skovturen er ovre, kan I sætte jer omkring bordet om aftenen for at lave sjove kastanjedyr ved hjælp af tændstikker, garn, blade og andet tilbehør.

Gør-det-selv projekter

Har et af børnene plaget efter at få malet den ene væg i værelset eller lavet en hyggekrog i rummets hjørne, er det oplagt at bruge en dag eller to på dette gøremål i efterårsferien. Tag ud i malerforretningen sammen med børnene og inddrag dem så meget som muligt. Børn skal i det hele taget ikke være særligt gamle, før de kan deltage i disse projekter, og derfor er det vigtigt, at du ikke tager overhånd, når det kommer til de sjove beslutninger. Hyggekrogen kan endvidere bestå af et par bløde tæpper, masser af puder og barnets yndlingsbøger. Spørg ligeledes endelig om barnet ikke har lyst til at lave et par tegninger til hjørnets vægge, så han/hun også kan bruge sin kreative side til dette projekt.

Havedag

Er I så heldige at have en dejlig have beliggende omme bag hjemmet, og trænger denne til en kærlig hånd, kan du med fordel tage de små med udenfor. Hermed har du nogle gode hjælpemakkere, som kan samle ukrudt, eventuelt slå græsset og vande planter. En sjov aktivitet i haven er desuden at lægge blomsterløg. Børnene kan være med til at vælge de forskellige slags blomster og tilmed lave deres egne blomsterenge på græsplænen. Slut havedagen af på terrassen med et par varme tæpper og en kop kakao.

Bagning

Til den varme kop kakao kan der ligeledes laves en lækker kage. Måske har dine børn tit vist interesse, når du har stået i køkkenet om aftenen og kokkereret. Ofte er der ikke tid til at vise børnene, hvordan maden forberedes på en travl hverdag, men dette kan du let indhente i efterårsferien. Bagning er i højeste grad en sjov beskæftigelse for mange små sjæle – især når dejen skal røres, og når kagen skal pyntes med diverse sjove pyntegenstande. Afsæt gerne en halv dag til denne aktivitet, så familien kan nå at smage på flere lækre kager.

Museumsbesøg

Selvom børnene har en velfortjent pause fra skolerækken, kan et par timer på det lokale museum i byen sagtens være en underholdende aktivitet. Her kan børnene lære om gamle dage, og du vil måske få muligheden for at vise dine børn ting, som du selv kan huske fra din mormors hus. Derudover har en lang række af museer gratis entré på særlige ugedage og i ferierne, så det ikke behøver at være en dyr affære. Er vejret godt, kan I efter museumsbesøget spise madpakker på en bænk i parken eller foran museet. Herefter kan I, hvis I skal have planlagt en stor fest i familien, køre rundt for at kigge på en række selskabslokaler. Sørg desuden for at lytte efter børnenes meninger, især hvis festen er til ære for dem. Kig ligeledes på hjemmesiden Selskabslokaler.dk for mere inspiration.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recommend