Forleden deltog jeg i et forældre arrangement på skolen, hvor alle skulle medbringe noget mad. Vi blev tildelt desserten.
Jeg kreerede en lækker brownie og denne fantastiske skovbær is♥


Den er virkelig god – den bedste is jeg har lavet so far … Og det hele blev spist! 🙂


Opskrift – ca. 1 ½ liter

Ingredienser:

  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 350 gram skovbærblanding
  • 1 vaniljestang eller vaniljepulver
  • 1 usprøjtet citron
  • 4 ½ dl mælk
  • 3 ½ dl fløde
  • 150 gram sukker


Sådan gør du:

  • Skrab strimler af hele citronen med et citrusjern
  • Hæld mælk & fløde i en gryde
  • Flæk vaniljestangen (eller brug vaniljepulver) og kom det i gryden sammen med citronstrimlerne
  • Varm det hele op til kogepunktet, og stil det til side
  • Pisk æggeblommer & sukker let og luftigt
  • Hvis du har brugt vaniljestang, skal den ud af  gryden nu
  • Hæld halvdelen af mælkeblandingen op i æggemassen under omrøring
  • Sæt denne gryde over svag varme og hæld så æggemassen over i den gryde
  • Lad cremen tykne – Husk at røre (næsten) hele tiden
  • Når den er tyknet – køl den af
  • Put dine bær i en blender, samt saften af ½ citron
  • Blend til en glat masse
  • Sigt din frugtmasse for ublendede bær & kerner
  • rør forsigtigt din frugtmasse i iscremen
  • Hæld iscremen i en ismaskine (den skal have ca. 1 time)

* Hvis isen ikke fryser nok i maskinen eller den skal gemmes, så hæld den i en isbøtte/plastbøtte der tåler frost og sæt dn i fryseren♥


Get Free Email Updates!

Signup now and receive an email once I publish new content.

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Signature