Just another WordPress site

Sådan får du din figur igen efter fødslen

Yoga workout

Har du lige født din skønne dreng eller pige og savner allerede kroppen fra før graviditeten? Mange kvinder oplever en stor utilfredshed med deres krop, efter de har født, og ønsket omkring den slanke krop synes ikke at ophøre. Dog skal du huske på, at din krop har været under hårdt arbejde under hele graviditeten, og at du dermed ikke skal forvente at hilse på drømmekroppen inden for de første måneder efter fødslen. Dog kan du efter de første seks uger, når lægen har informeret dig om, at din livmoder har trukket sig sammen, sagtens begynde på nogle øvelser, så du kan begynde at se skønne resultater. Hermed kommer en række øvelser, som du let kan lave i hjemmets rammer, og som vil hjælpe dig på vej tilbage til den krop, du havde før graviditeten.

Maven

Noget af det første, du formentlig har lyst til at træne væk, er mavefedtet. Dit maveskind og dine mavemuskler har virkelig været under et hårdt pres under graviditeten, og mange kvinder bliver vældigt irriteret over den stadigt udspilede mave, efter at barnet er kommet ud. Dog skal du ikke opgive håbet omkring den slanke mave, eftersom din livmoder vil trække sig sammen, ligesom musklerne og huden. Men hav tålmodighed! Maven kommer ikke tilbage efter en dags træning, men du kan langsomt arbejde dig frem til den slankere figur. De klassiske mavebøjninger er en fremragende øvelse, der styrker musklerne og hjælper til at forbrænde fedtet væk. Sørg i denne forbindelse for hele tiden at lave nogle gode, dybe ind- og udåndinger og støt endelig nakken, så du ikke presser kroppen for meget.

Baller

Under den sidste del af graviditeten vælger mange at vinke farvel til motionen, og derfor er det også forståeligt, hvis du er træt af den flade numse efter fødslen. Du sad muligvis meget ned i den sidste tid af graviditeten og med de ekstra par kilo, har dette givet en rigtig flad og bred numse – men hold humøret højt og skab energi til at løfte ballerne for at genskabe den runde form. En simpel øvelse til at træne ballerne er at stille en stol frem, som du derefter skal sidde ned på med lige ryg. Stands dog, lige inden du rammer sædet og rejs dig op igen. Lav ti buk ad gangen og hold gerne din baby i armene, efter at du har opnået mere styrke – så kan du med garanti snart se skønne resultater!

Det kosmetiske

Mange kvinder oplever desværre irriterende kosmetiske problemer i form af karsprængninger og åreknuder i forbindelse med graviditeten. Åreknuderne, der er udvidede blodårer lige under hudoverfladen, skyldes et øget tryk på kroppens store årer samt et hæmmet blodtilbageløb til hjertet. Hvis du er en af de uheldige, der har fået åreknuder, er der dog hjælp at finde på diverse klinikker rundt omkring i landet. Åreknudeklinikkerne er blandt andet Danmarks største center for behandling af åreknuder, der udelukkende bruger behandlingsformer med videnskabeligt dokumenteret effekt og holdbarhed. Klinikkerne findes i København, Aarhus, Odense og Næstved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recommend