Hvad er forskellen på en pendel og en loftlampe?

Der er mange danskere, som er i tvivl omkring forskellen på en pendel og en loftlampe, hvilket er meget forståeligt. Det er 2 forskellige koncepter, som har forskellige formål i hjemmet og du vil næsten altid kunne få plads til en loftlampe, men du vil ikke altid kunne finde en god placering til en pendel. Det skal vi nok dykke længere ned i herunder og samtidig berøre en lang række af andre emner som berører de forskellige lampetyper og variationer af loftlamper og pendler. Lad os først få defineret hvad en loftlampe er og herefter kan vi bevæge os videre til pendlen.

 

Hvad er en loftlampe?

En loftlampe er, som navnet henleder til, et lampe eller anden form for lyskilde, som sidder i loftet. Det kan være af typen, som er skruet fast eller som hænger i en snor eller ledning. Loftlamper kan være store, små, runde, flade, høje, firkantede og i hundredvis af andre former, som alle har til hensigt at ændre måden man observerer lampen på og hvordan den arbejder med belysningen, som kommer fra lampen. Nogle designvalg ved en loftlampe er lavet af praktiske hensyn mens at andre er lavet på baggrund af æstetiske årsager, på baggrund af at designeren har ønsket at skabe en speciel vision med sin lampe. 

 

Hvad er en pendel?

En pendel er til forskel fra en loftlampe, en speciel type af lampe som hænger ned fra loftet i enten en snor eller en ledning. Lamper skal altid bruge strøm, hvorfor du oftest vil se en ledning komme ud fra lampen. Der er nogen, som så har tænkt, at hvis man skal designe en pendel, så behøver man ikke en ekstra snor, som den kan hænge i. Man kan blot lade pendlen hænge i sin egen ledning og herved gøre den mere minimalistisk end hvis den både havde en ledning og en snor. Det vil altså sige, at pendler også er loftlamper, men blot en speciel kategori af loftlamper. Fra det andet perspektiv, så er loftlamper ikke nødvendigvis pendler, da de også kan være af andre typer loftlamper. Det kan være helt flade lamper eller spotlys, som ikke hænger ned fra loftet.

 

Hvor kan man købe pendler og loftlamper?

Pendler og loftlamper skiller sig på mange måder ud fra mængden af andre lampetyper, men i forhold til hvor man kan købe dem, så minder de meget om hinanden. Der findes både lampebutikker og så mere generelle møbelbutikker, som sælger alle typer af lamper og heriblandt pendler og loftlamper. Vi skal ikke kunne udelukke, at der findes specielle butikker, som kun sælger loftlamper, men det vil høre til sjældenhederne og vi vil ikke anbefale, at det er noget du begynder at lede efter. Så er du på jagt efter en pendel eller en anden type af loftlampe, så skal du blot lede efter en lampebutik. Du kan også finde en møbelbutik med et bredere sortiment, som også markedsfører lamper på tværs af både gulvlamper, bordlamper, væglamper og loftlamper. Lampetyperne kan være alt fra håndholdte til ledningsfri, strømbesparende eller frithængende. Der er mange kategorier at vælge mellem og du kan nemt komme til at fare vild i de mange forskellige valg, som du skal gennem. Vi vil anbefale at du tager den med ro, hvis du har klaret dig uden en loftlampe eller pendel indtil nu, så kan du også godt trække