Sådan opdrager du din hund

Der er et stort ansvar forbundet med et kæledyr. Særligt hunde kræver meget arbejde og opdragelse. Få gode råd til opdragelse af din hund her.

Stabile rammer

Det er vigtig at skabe nogle gode og stabile rammer for din hund, så den ved præcist hvad der er okay og ikke er okay. Din hund har brug for at forstå tingene meget firkantet. Læs om opdragelse af din hvalp her. Når du har skabt disse rammer for din hund, er det meget nemmere at opdrage den videre. De stabile rammer vil gøre at din hund lettere forstår hvad du vil og mener.

Undgå hunde med temperament

Det kan være svært at opdrage visse racer, da de har et naturligt større temperament. Find listen over ulovlige hunde i Danmark. Disse racer er blandt andet kendt for deres hidsige temperament, og så er det ligegyldigt, hvor meget du opdrager på dem. Se altid efter hvad den enkelte hunds temperament og gemyt er, for at forstå dens væsen.

Gå tre ture om dagen

Alle hunde har brug for masser af motion. Som udgangspunkt skal du gå med din hund tre gange om dagen. Dette skal gerne være morgen, middag og aften, så den kommer ud at gå med jævne mellemrum. Det er dog også afhængigt af hvilken størrelse din hund har. Små hunde kræver ikke meget motion, og store hunde kræver meget motion.

Forstå din hunds personlighed

Alle hunde har forskellige personligheder, uanset race. Det er vigtigt at kende sin hund og dens personlighed. Du kan bedre forstå hvorfor den gør som den gør, og reagere på dette. Er din hund eksempelvis ængstelig, kan dette udtrykke sig som agressivitet, som du skal være opmærksom på. Det er derfor vigtigt at kende din hund godt.

Giv den masser af omsorg

Hunden er et levende væsen og kræver masser af omsorg og kærlighed. Sørg for at give din firbenede ven masser af kærlighed.

Det er skønt at have en hund. Anskaf en i dag.